La màgia de Montserrat

Sumarroca és el paisatge que l’envolta. Si passeges per Molí Coloma és lògic trobar-te envoltat de vinyes, però també pots topar amb el riu Anoia i en un dia clar, veure les muntanyes de Montserrat.

Montserrat és el lloc de pelegrinatge per excel·lència dels catalans però cada dia centenars de turistes d’arreu del mon visiten la muntanya màgica no només per visitar la “Moreneta” o l’Escolania sinó també per escalar i caminar pel meravellós paisatge que ofereix.

La muntanya és el centre geogràfic de Catalunya i està formada per un conjunt de roques gegants amb una forma singular que sobresurten del paisatge i està envoltat de planes.

El clima de la zona presenta contrastos forts en espais que estan relativament a prop, per tant, cal parlar de que la muntanya té microclimes. Això és degut a la brusca topografia i accidentada de la muntanya que presenta canvis sobtats d’altitud.

Pel que fa la temperatura, la mitjana es situa als 13.5ºC i l’afectació de la marinada és evident ja que es formen boires denses que ocasionen un grau d’humitat elevat, beneficiós pel medi vegetal.

Als peus de la muntanya trobem una de les zones vinícoles més conegudes de Catalunya, el Penedès i que a la vegada es veu influïda pels microclimes que genera la muntanya.

Segons el nostre enòleg, Òscar Llombart la muntanyes de Montserrat les tenim situades al nord de les nostres vinyes i, per tant, és una paret de 1.000 metres que atura una mica els aires procedents del nord. L’aspecte més important que ens aporta és la canalització d’est a oest de la marinada procedent del mar Mediterrani. A més, ens ventila les vinyes fent disminuir les malalties.